Tapahtuma oli Sunrise Avenuen keikka Berliinin Columbiahallessa 27.10. (ei ehkä ihan "juuri käyty" mutta.. silti), joka oli nähtävissä myös suorana videostreamina netistä. Lähdimme kaverini kanssa kaksin Saksaan juuri tätä keikkaa varten, eli kertoo varmaan jotain hörhöystasostamme. :D Kokemuksena oli suorastaan loistava! Oli jo varsin mielenkiintoista mennä Berliinin kadulle jonottelemaan kuuden aikaan aamusta, mutta itse keikka nyt oli ihan mahtava (bändin laulaja, Samu, oli tosin valitettavasti tuolloin melko kipeä, joka tarkoitti parin suosikkibiisini jäämistä soittolistalta pois). Lähellä tosin oli että sellainen 9 tunnin jonotus olisi mennyt hukkaan (hetken poissaollessamme paikalle väsättiin kauan jonottaneiden ja vasta saapuneiden välille aita, saksalaiset SA-tutut olivat ainoa pelastuksemme selityksillään), mutta mikä nyt olisi keikka ilman paria sydämentykytystä.

Tapahtuma oli luonnollisesti suunnattu bändin faneille ja sitä oli markkinoitu Sunrise Avenuen sivujen lisäksi tietysti keikkajärjestäjän sivulla ja keikkapaikan lähellä olevilla flyereillä. Ihmisten käyttäytyminen oli suorastaan poikkeuksellisen rauhallista Saksan yleiseen menoon nähden, niin jonotuksessa kuin keikallakin (jonotuksessa ei Saksassa ole Sunkkareiden keikalla kovin tavatonta jokusen ihmisen loukkaantua siinä kohtaa, kun kaikki yrittävät tunkea ovista sisään). Keikalta kuvatussa videostreamissa minut ja kaverini onkin muutaman biisin kohdalla harvinaisen helppo bongata monituhatpäisestä, rauhallisesta yleisöstä, ehkä jopa ilman mitään ennakkotietoa sijainnistamme... :D 

Keikallaolijoita yhdisti luonnollisesti bändin fanitus, ja yhteisöllisyys näkyi ainakin siten että meidänkin puolestamme jaksettiin selitellä saksalaisille järkkäreille, kun väliin iski pienoista kielimuuria.

Osallistumisesta sai erittäin mahtavan kokemuksen!

Videopätkä keikasta

Sunrise Avenuen kotisivut

 

- Helena