YouTubessa on monia videoita sateenkaarista. Yksi on selvästi ylitse muiden, nimittäin ”Yosemitebear Mountain Giant Double Rainbow 1-8-10”, joka tunnetaan yleisesti ”Double rainbow” nimellä. Noin 32,5 miljoonaa katsojakertaa – mutta miksi?


Double rainbow on kotivideo jonka on kuvannut YouTube käyttäjä Hungrybear9562, oikealtaan nimeltään Paul Vasquez. Videolla esiintyy ”kaksoissateenkaari”, jonka Vasquez kuvasi Yosmiten kansallispuistossa.

Menestystarina alkoi kun Yhdysvaltalainen talk show-juontaja/koomikko Jimmy Kimmel linkitti videon Twitterissään ja sanoi sen olleen kenties hauskin video, jonka hän oli ikinä nähnyt. Julkkiksen kiinnostus aloitti jonkinlaisen lumipalloefektin.

Toinen syy videon nousuun miljoonia katsomiskertoja keränneeksi meemi hitiksi johtunee sen outoudesta ja pyyteettömän tuntuisesta kaksoissateenkaaren ihailusta, joka nousee euphorian kaltaisiin sfääreihin. Hauskuus lisääntyy myös sillä että kyseessä on raavas mies, joka on vielä – kaiken lisäksi – entinen häkkitaistelija (cagefighting, suomenkielistä termiä ei löytynyt/sitä ei ole).