Ylen Pop Talkissa puhuttiin Musiikkilehdistä ja niiden tulevaisuudesta ja mukana oli Rumba-lehden päätoimittaja Viljami Puustinen. Musiikkilehdistä puhuttiin yleisesti, mutta kun otettiin puheeksi suomalaiset  musiikkilehdet tällöin Rumba ja Soundi olivat vastakkain. Rumbasta kerrottiin paljon ja muista lehdistä ei niinkään puhuttu ainakaan nimellä.

Puustinen kertoi, että Rumba nostaa vakavammat bändit ja artistit pinnalle eikä ole niin kiinnostunut hömppäpoppareista, sillä heille on omat viihde lehtensä. Rumbassa halutaan keskittyä uusiin ilmiöihin. Haastatteluissa ei kysytä turhia kysymyksiä, vaan yritetään haastatella artistia artistina eikä kuuluisuuden henkilönä. Kun puhuttiin Rumbasta, kerrottiin, että lukijaluvut  eivät ole olleet niinkään laskussa, mutta irtonumeroiden osto on. Rock lehtiä ei oteta enää niin vakavasti ja nykyään Suomessa ostetaan mielummin englanninkielisiä, kuin suomalaisia musiikkilehtiä. Lukijakunta koostuu eniten opiskelija miehistä, jotka ovat kiinnostuneet musiikista ja konserteista.

Keskustelussa puhuttiin tietenkin myös internetistä. Nykyään uutiset leviävät netissä nopeasti mikä johtaa siihen, että tieto lehdissä on myöhässä. Tietenkään lehti ei voi kilpailla netin kanssa, mutta lehti voi kertoa näkemyksensä uniikisti. Lehden pitää myös tarjota enemmän, mitä netissä on. Fanittaminen on siirtynyt pois lehdistä ja siirtynyt internetin keskustelu palstoille.

Journalismista oli myös puhe ja saatiin selville, että journalismin työhön ei ole niinkään tunkua, mutta innokkaita kirjoittajia on paljon. Viestinnän koulutukset ovat nousseet ja Suomessa on helppo päästä kirjoittamaan musiikkilehteen. Journalismi on siis noussut.

 

 

 

Tässä linkki keskusteluun: http://yle.fi/podcast/pop-talk/PopTalk010.mp3

-Jenni S.